RESIDENCE AT INDIRANAGAR

 

 

 

indiranagarhouse_nous

 

This apartments building will occupy a narrow plot in a residential area of Bangalore. The design responds to a quest for openness towards the exterior while keeping unwanted nuisances outside. The design of each apartment unit ensures flexibility of spaces and cross ventilation. The various rooms and activities benefit of optimal orientation. Jali screens  are conjugated in different manners: a ceramic screen for the main façade and rattan screens for the studio and bedrooms’ balconies. The treatment of the balconies thus provides filtered light and ventilation. Fluidity of space is enhanced thanks to extensive use of sliding doors and separations. The attic floor opens onto a roof garden, a section of which is privately connected to the duplex that occupies the third and fourth floors. Inbuilt planters are provided to  host a kitchen garden for collective usage.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: